SİİRT / ŞİRVAN - Suluyazı İlkokulu

Suluyazı İlkokulu

SULUYAZI KÖYÜ SULUYAZI KÜME EVLERİ NO: 36 ŞİRVAN / SİİRT
Vizyon
Öğrenmeyi temel ihtiyaç olarak kabul ederek, iyiye ulaşmak ve bu yolda değişimle bütünleşerek geleceğimize ışık tutabilecek bir okul yaratmak.
Misyon
Bireylerin tüm yönlerinin gelişimi için gerekli fırsatları sunmak ,kendine güven ve sorumluluk duygularını geliştirerek başarılı bir fert olarak yetiştirmektir. Bizler onlara 21.yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve becerilerini kazandırmak için varız.
08.30-14.00
Sobalı
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Köyün ilçe ile idari işler dışında fazla irtibatı yoktur. Köylüler yiyecek, içecek, alışveriş gibi ihtiyaçlarını genellikle Siirt’ten yapmaktadırlar. Bunun nedeni ise Şirvan ilçesinin gelişmemiş ve sapa olmasıdır. Köyün, toplam 3 tane aracı bulunmaktadır. Her hafta Pazartesi ve Cuma günleri Siirt’e gidiş-geliş yapılmaktadır. Siirt’ten Suluyazı köyü yaklaşık 50 dakika sürmektedir.
Servis Bilgisi
Ulaşım il ve ilçe merkezine genellikle Pazartesi ve Cuma günleri Köy servisleriyle sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Köy 15 hane olup 121 nüfusludur. Erkeklerin hemen hemen hepsi koruyucudur. Köy engebeli dağ eteğine kurulmuştur.Bundan dolayı ekilip dikilecek alanları bulunmaktadır.Köylülerin en büyük geçim kaynağı koruyuculuk, üzüm,pirinç ve küçükbaş hayvancılıktır. Bunun yanında az oranda da olsa küçükbaş hayvancılıktır. Köyün 20 km uzağında Nallıkaya Jandarma Karakolu bulunmaktadır. Bu karakol çevre köylerin güvenliğini sağlamaktadır. Şu ana kadar köyümüzde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmamı
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Suluyazı Köyü Siirt ilinin Şirvan ilçesine bağlı bir köydür. İlçeye uzaklığı 27, İle uzaklığı ise 57 km’ dir.